Χρήσιμες οδηγίες πριν τις εξετάσεις του Υπουργείου

1125502244.jpgΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Φοίτηση σε Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης
(Ιδιωτική, αναγνωρισμένη από το Κράτος)
Δικαίωμα για φοίτηση έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, εφόσον έχουν απολυτήριο λυκείου.
Αν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει απολυτήριο Λυκείου, μπορεί να εξεταστεί από επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού, ως εξαιρετικό ταλέντο.

Δικαιολογητικά: Απολυτήριο λυκείου.
Σε περίπτωση έλλειψης του απολυτηρίου, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει αίτηση προς την επιτροπή εξαιρετικών ταλέντων, στο Τμήμα Καλ/κής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού (Ρεθύμνου 1 & Ηρακλείου, 106 82 Αθήνα, τηλ.: 210-82.01.729 ).

Διαδικασία
Υποβολή αίτησης απευθείας σε οποιαδήποτε δραματική σχολή προτιμά ο υποψήφιος. Σε περίπτωση έλλειψης απολυτηρίου, υποβολή αίτησης στο Τμήμα Καλ/κής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο υποψήφιος θα δώσει εξετάσεις σε επιτροπή καλλιτεχνών που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού. Κατόπιν, εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις αυτές, θα εξεταστεί γραπτώς σε βασικές γνώσεις ιστορίας θεάτρου.

Παράλληλα κάποιες δραματικές σχολές διενεργούν εξετάσεις πριν ή μετά τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για να επιλέξουν τους δικούς τους μαθητές. Αυτό όμως είναι κάτι που το καθορίζει η ίδια η δραματική σχολή.

Στις εξετάσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι μονόλογοι, το ποίημα και το τραγούδι που θα παρουσιάσει ο υποψήφιος στην επιτροπή του Υπουργείο Πολιτισμού.

Προθεσμία υποβολής αίτησης σε δραματική σχολή:

Μέχρι 30 Ιουλίου κάθε χρόνο.

Προθεσμία υποβολής αίτησης στο τμήμα Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΟ:

Μέχρι 20 Αυγούστου (πρωτόκολλο).

Εξεταζόμενη "ύλη":
Δύο μονόλογοι, ένα ποίημα, ένα τραγούδι, βασικές γνώσεις ιστορίας θεάτρου.

Πληροφορίες
Πληροφορίες για τις δραματικές σχολές που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα παρέχει:

- το Τμήμα Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Καλών Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού, Ρεθύμνου 1 & Ηρακλείου, 106 82 Αθήνα,
τηλέφωνο: 210-82.01.759, fax: 210-82.01.731, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

- η Αρμόδια Υπηρεσία Υπουργείο Πολιτισμού, Διεύθυνση Καλών Τεχνών - Τμήμα Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, Ρεθύμνου 1 & Ηρακλείου, 106 82 Αθήνα,
τηλέφωνο: 210-82.01.729 fax: 210-82.01.731, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Follow us