1125502244.jpgΘέση και φιλοσοφία της Σχολής μας είναι η γνωριμία με τους υποψήφιους σπουδαστές. Να γνωριστούμε, να κουβεντιάσουμε με ειλικρίνεια ώστε να αποκτήσουμε μια αμοιβαία εκτίμηση και ο ενδιαφερόμενος να σχηματίσει μια σφαιρική άποψη γύρω από τις θεατρικές σπουδές.

Η Σχολή μας λειτουργεί με αυστηρά κριτήρια τόσο στις επιλογές όσο και στη διδακτέα ύλη. Οι καθηγητές είναι καταξιωμένοι ηθοποιοί με πείρα στο Θέατρο και στη θεατρική διδασκαλία, όπως επίσης και οι θεωρητικοί που είναι επιφανείς άνθρωποι των γραμμάτων.

Σήμερα υπάρχουν πολλές σχολές και κάθε χρόνο γεννιούνται κι άλλες. Ίσως αυτή η εμπορευματοποίηση να μας κάνει πιο επιλεκτικούς στις επιλογές μας και το ίδιο πρέπει να είναι και κάθε σπουδαστής πριν επιλέξει τη σχολή που θέλει να σπουδάσει...

1125502244.jpgΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Φοίτηση σε Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης
(Ιδιωτική, αναγνωρισμένη από το Κράτος)
Δικαίωμα για φοίτηση έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, εφόσον έχουν απολυτήριο λυκείου.
Αν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει απολυτήριο Λυκείου, μπορεί να εξεταστεί από επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού, ως εξαιρετικό ταλέντο.

Δικαιολογητικά: Απολυτήριο λυκείου.
Σε περίπτωση έλλειψης του απολυτηρίου, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει αίτηση προς την επιτροπή εξαιρετικών ταλέντων, στο Τμήμα Καλ/κής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού (Ρεθύμνου 1 & Ηρακλείου, 106 82 Αθήνα, τηλ.: 210-82.01.729 ).

Διαδικασία
Υποβολή αίτησης απευθείας σε οποιαδήποτε δραματική σχολή προτιμά ο υποψήφιος. Σε περίπτωση έλλειψης απολυτηρίου, υποβολή αίτησης στο Τμήμα Καλ/κής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο υποψήφιος θα δώσει εξετάσεις σε επιτροπή καλλιτεχνών που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού. Κατόπιν, εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις αυτές, θα εξεταστεί γραπτώς σε βασικές γνώσεις ιστορίας θεάτρου.

Παράλληλα κάποιες δραματικές σχολές διενεργούν εξετάσεις πριν ή μετά τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για να επιλέξουν τους δικούς τους μαθητές. Αυτό όμως είναι κάτι που το καθορίζει η ίδια η δραματική σχολή.

Στις εξετάσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι μονόλογοι, το ποίημα και το τραγούδι που θα παρουσιάσει ο υποψήφιος στην επιτροπή του Υπουργείο Πολιτισμού.

Προθεσμία υποβολής αίτησης σε δραματική σχολή:

Μέχρι 30 Ιουλίου κάθε χρόνο.

Προθεσμία υποβολής αίτησης στο τμήμα Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΟ:

Μέχρι 20 Αυγούστου (πρωτόκολλο).

Εξεταζόμενη "ύλη":
Δύο μονόλογοι, ένα ποίημα, ένα τραγούδι, βασικές γνώσεις ιστορίας θεάτρου.

Πληροφορίες
Πληροφορίες για τις δραματικές σχολές που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα παρέχει:

- το Τμήμα Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Καλών Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού, Ρεθύμνου 1 & Ηρακλείου, 106 82 Αθήνα,
τηλέφωνο: 210-82.01.759, fax: 210-82.01.731, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

- η Αρμόδια Υπηρεσία Υπουργείο Πολιτισμού, Διεύθυνση Καλών Τεχνών - Τμήμα Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, Ρεθύμνου 1 & Ηρακλείου, 106 82 Αθήνα,
τηλέφωνο: 210-82.01.729 fax: 210-82.01.731, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

1125927165.jpg«Για εσάς που σας ενδιαφέρει ο κόσμος του θεάτρου...»

Σχολές δραματικής τέχνης υπάρχουν πολλές και σε διάφορες μορφές, όπως στούντιο, εργαστήρια, ατελείωτα και συνεχή σεμινάρια, θεατρικά, κινηματογραφικά, τηλεοπτικά σόου και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο επιχειρηματικός νους του ανθρώπου, για το κέρδος και μόνο το κέρδος.

Γεμίζουν υποσχέσεις και ψευτοδιαβεβαιώσεις τα νέα παιδιά, για γρήγορη αναγνώριση. Η σπουδή στο θέατρο, όμως, είναι ίσως από τις πιο δύσκολες. Γι’ αυτό εσείς που θα επιλέξετε το θέατρο πρέπει να γνωρίζετε ότι το πρόβλημα δεν είναι να γίνεις γνωστός, αλλά ηθοποιός!

Οι αναγνωρισμένες σχολές από το Υπουργείο Πολιτισμού που σέβονται πάνω από όλα τον εαυτό τους και οι διευθυντές που τις απαρτίζουν ίσως είναι το πρώτο ζητούμενο. Γιατί αυτοί οι διευθυντές, με προσωπική ιστορία στο θέατρο και την εκπαίδευση, είναι που θα καθορίσουν την μελλοντική σας πορεία!

Οι παγίδες είναι πολλές και οι υποσχέσεις μεγάλες. Η σωστή επιλογή σας είναι καθοριστική για το μέλλον σας!

Σας περιμένουμε να γνωριστούμε, να κουβεντιάσουμε και να λύσουμε όποια απορία σας γύρω από τη θεατρική εκπαίδευση.

Για το Ν.Ε.Θ.
Ο διευθυντής της Σχολής

Γιώργος Αρμένης

 

Follow us