Τελευταία Νέα 16 Δεκ 2014

Το Ξυλάδικο του Βόλου

Το Νέο Ελληνικό Θέατρο ανεβάζει «Το Ξυλάδικο του Βόλου» απ’ το  «Το Διπλό Βιβλίο» του Δημήτρη Χατζή, σε σκηνοθεσία και  θεατρική διασκευή του Γιώργου Αρμένη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία - Θεατρική Διασκευή: Γιώργος Αρμένης
Σκηνικά: Θεόδωρος Παπαγιάννης
Επιμέλεια Κοστουμιών: Γιώργος Αρμένης
Πρωτότυπη Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Αντωνιάδου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Αρμένης Γιώργος: Πατέρας – Μάστορας
Παπαδόπουλος Παντελής: Αφηγητής
Νίνης Στέλιος: Κώστας

ΠΑΙΖΟΥΝ

Φιλιάγκου Βασιλική: Αναστασία
Γκίκας Φάνης: Θανάσης – Αφεντικό – Βασίλης -Σκύλος

Δυο λόγια για το έργο από τον σκηνοθέτη Γιώργο Αρμένη

« Ο πόλεμος τελείωσε, απελευθερώθηκε η Ελλάδα, οι κατακτητές πήραν το δρόμο της επιστροφής, αφήνοντας εκατομμύρια νεκρούς και ερείπια  πίσω.  Σαν να μην έφταναν τα δεινά, το αίμα που χύθηκε, ήρθαν να προστεθούν τα πολιτικό – ιδεολογικά μας μίση, για να συμπληρώσουν την τραγωδία.

Χωρίς μυαλό και τυφλοί, ρίχτηκαν σε έναν εμφύλιο  αδελφοκτόνο πόλεμο με τραγικές συνέπειες.

Κάπου εδώ έρχεται ο σπουδαίος λογοτέχνης, της Νεότερης Ελλάδας, Δημήτρης Χατζής και καταπιάνεται στο «Διπλό Βιβλίο» , με τον Έλληνα, που παίρνει τον δρόμο της ξενιτιάς και τους ηττημένους που μείναν πίσω, να προσπαθούν μέσα από αντίξοες συνθήκες να ξαναρχίσουν την ζωή τους.

Δουλέψαμε  με σεβασμό πάνω στο έργο του Δημήτρη Χατζή και την αναζήτηση του Ρωμαίικου, που ο ίδιος το κυνηγάει και το ψάχνει σαν το αλαργινό όνειρο».

Το «Ξυλάδικο του Βόλου» θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Παλιά Ηλεκτρική, στο Βόλο στις 27/12/2014, ώρα 19:00 & 21:30, στις 28/12/2014 ώρα 19:00 & 21:30, στις 29/12/2014 ώρα  19:00 & 21:30 και στις 30/12/2014 ώρα 20:00.

 

 

Follow us