Έργα (αρχείο) 22 Οκτ 2010

"ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ…2010"

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

Θα ξεκινήσω με τους στίχους που έγραψε ο Δημήτρης Χατζής, για τον συγγραφέα του έργου «Κομμάτια και Θρύψαλα», κο Γιώργο Σκούρτη.

«Σε βλέπω. Ο πιο νικημένος απ' όλους είσαι συ. Μέσα απ' τις χαμένες τις ζωές τις δικές μας, η δική σου κομματιάζεται χίλια κομμάτια.»

Ένα έργο που ανέβηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1976 και μόνο μετά από 23 χρόνια -1999- ανέβηκε για δεύτερη φορά στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο- Γ. Αρμένη». Και φέτος, εδώ πάλι, ανεβαίνει για τρίτη φορά, τόσο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, τώρα που η πατρίδα μας έχει γίνει χίλια κομμάτια.

Ο Γ. Σκούρτης μας χάρισε τρία καινούρια σπαρακτικά μονόπρακτα, που εντάχθηκαν στα «Κομμάτια και Θρύψαλα», εξού και η προσθήκη στον τίτλο «....2010».

Μέλημά μας είναι να καταθέσουμε την αλήθεια και να φωτίσουμε το γέλιο, το κλάμα και τον σπαραγμό του σήμερα. Σκηνοθετικά η παράσταση θα κρατηθεί μακριά από φιοριτούρες και φτηνά ευρήματα της εποχής. Δεν θα υπάρξει καμιά πρόθεση πρόκλησης, κανένα δήθεν, τίποτα φτιαχτό. Γνώμονάς μας θα είναι η αλήθεια, όπως την ξέρουμε και την βιώνουμε όλοι. Όχι μόνο αληθινά, αλλά και πραγματικά. Όλα μαζί τα «κομμάτια» και τα «θρύψαλα» της ζωής μας....

Για το Ν.Ε.Θ.,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ

  • ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

    Από 22 Οκτωβρίου 2010

  • ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη
 

Follow us